måndag 28 maj 2012

Sutarsatsningen.

24/5-26/5. En två nätters Sutarsatsning. Åkte till den spännande och häftiga sjön i norr med fyra intressanta arter. Satsade rakt av på Sutare, med visst hopp om att någon av sjöns karpar skulle fatta tycke för något av mina beten. Fiskade boilie för att slippa den enorma mängd småsarv som finns. Vilket eventuellt kan ha varit en nitlott. Valde också bort flötmetet eftersom jag var rädd att skrämma skygg fisk när jag vevade in småsarv hela tiden. Första natten förblev helt lugn.

En helt underbar kväll!
Efter en hektisk arbetsvecka spelar fångsten inte alltid större roll. Att få vila upp sig med ett par öl, god mat och en bra bok kan vara guldvärt!. Taktiken inför andra natten ändrades något, både vad det gäller mäskning, beten och spöplacering. Det gav också resultat, två Sutare landades under natten, samt en som gick loss.

Fiskarna föll alla för en gammal klassisk 18mm Mainlaine Squid som fick chansen då de andra fiskat dåligt. Vägde in en Sutare till 2410gram. Tyvärr inte vad jag hade hoppats på, men man kan inte alltid segra! Två härliga dygn åtminstone.

2410gr.
Kan inte släppa sjön, utan planerar redan ett återbesök, men nyvunnen kunskap ligger man ett steg närmare en stor Sutare i regionen, och dessutom flötmeta lite annat intressant på samma gång. Kanske återvänder redan till helgen?. Närmaste väntar en konsert med Kent på onsdag! :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar